MF_standing_white

Kettlebells

Kettlebellträning är rolig, effektiv och allsidig träning som kommer att få prova på Kettlebells under din gruppträning Military Fitness Training. Du kan också boka en personlig Kettlebells instruktör genom oss.

 

Du bygger både kondition, styrka, uthållighet och rörlighet. Beroende på dina egna förutsättningar, anpassas kulans vikt efter din egen styrka. Kettlebells används idag av såväl privatpersoner som yrkesmilitärer. Det ryska specialförbandet Spetsnaz är kanske det mest kända förbandet som använder sig av Kettlebells.

Kettlebells ser ut som en kanonkula med handtag. Den kettlebellträning vi känner till idag har sitt ursprung i Ryssland även om tunga kulor användes redan av de gamla grekerna för att bygga styrka och rörlighet. Ordet kettlebell kommer från engelskan och betyder rund vikt. I Ryssland heter kettlebells Girya.

En kettlebell kan anpassas för att passa de allra flesta. Det finns hundratals olika övningar och nästan alla aktiverar i stort sett hela kroppen. Den lämpar sig alldeles utmärkt för fettförbränning, uthållighet och styrka liksom rörlighet och som rehabträning.


Military Fitness Sweden har idag 7 st Certifierade Kettlebells-Instruktörer som ger dig möjlighet till kvalitetsträning inom fyra olika segment. Prova på kurs, personlig träning, gruppträning och egen Kettlebellsträning.  Om du köper din Kettlebells-kula genom oss, rekommenderar vi att du kompletterar med en introduktion tillsammans med en av våra intruktörer.


Bästa hälsningar

Military Fitness Sweden